Boks voor opvang

Je werkt met hart en ziel in de (buitenschoolse) kinderopvang. Bijdragen aan de ontwikkeling van ‘jouw’ kinderen, dat is een belangrijke reden dat je gekozen hebt voor dit vak. En daar zet je je voor in, elke dag weer.

Regie

Maar alle kinderen hebben ouders en zij hebben de regie over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind. Of die nu thuis, in de (buitenschoolse) kinderopvang of op school vorm krijgt. Hoe logisch zou het zijn als de drie werelden samen zouden komen? Als kinderopvang, ouders en school samen de ontwikkeling van dat ene kind zouden volgen?

Opvoedpartners

Uiteraard spreek je de ouders regelmatig. Bij het brengen en halen van hun kind, tijdens de feestjes en de ‘klusdagen’. En als het goed is, praat je hen dan bij over de ontwikkeling van hun kind. Over hoe zijn dag geweest is, over wat je is opgevallen.

Maar hoe vanzelfsprekend is het om ook die andere partner in de opvoeding van een kind te spreken: het onderwijs? Hoe vaak praat je met een leerkracht over de ontwikkeling van een van ‘jouw’ kinderen? En wanneer sprak je voor het laatst met ouders en leerkracht samen?

Wat biedt BOKS?

BOKS stimuleert deze vanzelfsprekende samenwerking tussen school, ouders en buitenschoolse kinderopvang. Hoe? Allereerst door alle partijen ervan bewust te maken dat zij samen werken aan de ontwikkeling van het kind. En dat die ontwikkeling baat heeft bij samenwerking. Daarnaast biedt BOKS handige hulpmiddelen om deze samenwerking te stimuleren en te ondersteunen.